Zwols Bierproevement paradijs voor bieraanbidder

Nieuwsbericht

Liefhebbers van speciaalbier zullen smachtend uitkijken naar 22 juni. Op die dag is tussen 14.00 en 22.00 uur het Zwols Bierproevement in het Warepark. Dit culinaire evenement biedt volop kansen om ambachtelijke, experimentele en unieke bieren uit de regio te proeven.

Vrolijke chaos

Het park wordt die dag omgedoopt tot ‘proeftuin’. Te midden van de kermis en kunstmarkt presenteren zes lokale bierbrouwers hun tongstrelende producten. Een vrolijke chaos dus. En laat Chaos Bieren uit Wijhe nu net één van de aanwezigen zijn. Verder van de partij: Jokkebrok Brouwerij (Oldebroek), Brouwhuus ’t Zwarte Schoap (Olst), Bohemean (Zwolle) en Brouwerij De Witte Leeuw (Wezep). Daarnaast staat er nog een verrassingsbrouwerij op het menu. Organisator Jaap Lamfers: “Hier komt alles rondom speciaalbier uit de omgeving samen. Dit mag je niet missen. De brouwers hebben ook allemaal een bijzonder verhaal. Met dat in je achterhoofd is de eerste slok nóg lekkerder.”

Eigenzinnig lekker

De proeverij staat garant voor klassieke én meer uitgesproken bieren. Rob Bronkhorst van Brouwhuus ’t Zwarte Schoap: “Wat dacht je van onze Meisterschoap? Dat is de enige Weizen NEIPA van Nederland. Deze heeft tonen van kruidnagel en banaan, een vleugje rood fruit en de frisheid van citrus.” Primeur: tijdens het Bierproevement is dit spannende bier voor het eerst op de tap. En Jokkebrok Brouwerij – bekend van bieren als Lulkoek en Struukenduuker – komt met hun nieuwe Piña colada blond. Eigenaar Danny Schuur: “Het is een bijzondere combinatie. Maar al zeg ik het zelf: ik heb me er vies op verkeken hoe lekker die is. Het is ook een hardloper, zeker als de zon schijnt. Op evenementen vliegt dit biertje de deur uit. Dat komt omdat-ie gek is, maar niet uit de bocht vliegt.”

Meesterlijk proeven

Het Zwolse bierproefgezelschap Gij Zult Genieten verzorgt deze dag een masterclass smaak. De missie van deze gepassioneerde beer geeks is om de kennis en het genot van speciaalbier te bevorderen. Of je nu een ontwikkelde smaak hebt of op het punt staat om je eerste slokje te nemen: iedereen is welkom. Organisator Frits Coers: “Mensen kunnen gewoon aanschuiven. Wij vertellen van alles over bier. Hoe je het moet proeven bijvoorbeeld. En ondertussen krijg je drie gevarieerde biertjes voorgeschoteld.” Maar dat is nog niet alles. Het gilde neemt een brouwketel mee om live bier te brouwen. Wat daar uit gaat komen? “Dat is nog een verrassing.”

Delen via Socials:

Overige berichten

Ridder Johan in actie om Slag bij Harculo aan te kondigen

Precies 800 jaar geleden vond de Slag bij Harculo plaats. Op zaterdag 15 juni wordt deze historisch belangrijke gebeurtenis nagespeeld. Om het schouwspel te promoten en vrijwilligers aan te trekken, kruipt organisator Mink de Vries in de huid van zijn alter ego en trekt hij er als ridder Johan van

“Lekker is maar één vinger lang”

Brouwhuus ’t Zwarte Schoap is één van de aanwezigen tijdens het Zwols Bierproevement op 22 juni. Niet alleen hun bieren – het zijn er inmiddels zes – zijn bijzonder, het verhaal achter deze brouwerij uit Olst is dat ook. Oprichter Rob Bronkhorst doet van 1998 tot 2005 zendingswerk in Mali.

Banenmarkt Zwolle-Zuid dé marktplaats voor werk

Op zoek naar een baan? Tijd voor een carrièreswitch? Verlegen om nieuw personeel? Dan is MVO De Siggels op 29 juni the place to be. De kantine – en bij goed weer het buitenterrein – van voetbalvereniging SVI transformeert tussen 10.00 en 15.00 in een werk-eldorado. Op de markt geven

Memory Bugs will rock you!

Maak u op voor lekkere onversneden Rock ‘n’ Roll, speciaal voor u en deze gelegenheid volledig van Nederlandse bodem. Voor in de agenda: 8 juni Memory Bugs! Van Golden Earring tot Shocking Blue en langs De Dijk naar Guus Meeuwis. Verruim verder uw geest met een flink shot aan klassiekers,

Nieuwsbrief