Zwolle Zuid loopt uit voor Kunstmarkt en Kunstroute

Nieuwsbericht

Kunst van Zuid Een boeiend onderdeel van de Kringdagen in Zwolle Zuid Bij ons in Zuid Een veelzijdig onderdeel van de Kringdagen in Zwolle Zuid Nacht van Zuid Een bruisend onderdeel van de Kringdagen in Zwolle Zuid Slag om Zuid Een spannend onderdeel van de Kringdagen in Zwolle Zuid Smaak van Zuid Een bijzonder onderdeel van de Kringdagen in Zwolle Zuid

Kunst! Dat is waar het om draait op de Kunstmarkt en de Kunstroute tijdens de Kringdagen 2024. Naast het bewonderen van uiteenlopende kunstwerken is het ook mogelijk om zelf mee te doen aan de activiteiten.

De Kunstmarkt. “Op zaterdag 22 juni wordt het Warepark in Zwolle-Zuid weer dé plek waar kunstenaars, kunstliefhebbers en alle andere belangstellenden samenkomen”, vertelt organisator Jeroen van Doornik. Samen met Harold Schellekens houdt hij zich bezig met de organisatie van de Kunst van Zuid. “Het wordt nog groter dan vorig jaar. Van kraampjes waar kunstenaars hun werken tentoon stellen tot workshops waar iedereen aan mee kan doen. Ik ben er zelf de hele dag om mensen de fijne kneepjes van de kunst van Herman Brood bij te brengen. Hoe mooi is het om aan het eind van de dag met een eigen Herman Brood naar huis te gaan. Ook staat de bierviltjes-wedstrijd weer op het programma. Degene die het mooist versierde bierviltje maakt, valt in de prijzen.”

Bierproevement en kermis

Kunst is vermaak. En datzelfde geldt voor de kermis die plaatsvindt van 20 tot en met 23 juni. En alsof dat nog niet genoeg is wordt er een bierproevement gehouden op 22 juni. Speciaalbieren uit Zwolle en omgeving om na een lange dag vol kunst en vermaak even rustig bij te komen. Live muziek ontbreekt ook dit jaar niet.

Kunstroute

In de week voorafgaand aan de Kunstmarkt – van 15 tot en met 22 juni – wordt in Zwolle Zuid de Kunstroute gehouden. In etalages, winkels, woonhuizen met grote ramen én in de buitenlucht exposeren verschillende kunstenaars. Van Doornik: “Het is de bedoeling dat er naast de werken een QR-code komt waarmee mensen meer achtergrondinformatie kunnen krijgen over het betreffende werk.”

Heeft u zelf een plek waar een werk kan hangen? Laat het weten via het contactformulier. In aanloop naar de Kunstroute wordt er op deze website meer informatie gegeven.

Delen via Socials:

Overige berichten

Ridder Johan in actie om Slag bij Harculo aan te kondigen

Precies 800 jaar geleden vond de Slag bij Harculo plaats. Op zaterdag 15 juni wordt deze historisch belangrijke gebeurtenis nagespeeld. Om het schouwspel te promoten en vrijwilligers aan te trekken, kruipt organisator Mink de Vries in de huid van zijn alter ego en trekt hij er als ridder Johan van

“Lekker is maar één vinger lang”

Brouwhuus ’t Zwarte Schoap is één van de aanwezigen tijdens het Zwols Bierproevement op 22 juni. Niet alleen hun bieren – het zijn er inmiddels zes – zijn bijzonder, het verhaal achter deze brouwerij uit Olst is dat ook. Oprichter Rob Bronkhorst doet van 1998 tot 2005 zendingswerk in Mali.

Zwols Bierproevement paradijs voor bieraanbidder

Liefhebbers van speciaalbier zullen smachtend uitkijken naar 22 juni. Op die dag is tussen 14.00 en 22.00 uur het Zwols Bierproevement in het Warepark. Dit culinaire evenement biedt volop kansen om ambachtelijke, experimentele en unieke bieren uit de regio te proeven. Vrolijke chaos Het park wordt die dag omgedoopt tot

Banenmarkt Zwolle-Zuid dé marktplaats voor werk

Op zoek naar een baan? Tijd voor een carrièreswitch? Verlegen om nieuw personeel? Dan is MVO De Siggels op 29 juni the place to be. De kantine – en bij goed weer het buitenterrein – van voetbalvereniging SVI transformeert tussen 10.00 en 15.00 in een werk-eldorado. Op de markt geven

Nieuwsbrief