Papaformigas headliner Nacht van Zuid

Nieuwsbericht

Kunst van Zuid Een boeiend onderdeel van de Kringdagen in Zwolle Zuid Bij ons in Zuid Een veelzijdig onderdeel van de Kringdagen in Zwolle Zuid Nacht van Zuid Een bruisend onderdeel van de Kringdagen in Zwolle Zuid Slag om Zuid Een spannend onderdeel van de Kringdagen in Zwolle Zuid Smaak van Zuid Een bijzonder onderdeel van de Kringdagen in Zwolle Zuid

Zin in een avondje dansbare, opzwepende live-muziek op de drempel van de zomer? Kom dan op zaterdag 8 juni naar de Nacht van Zuid. Tijdens dit spectaculaire Kringdagen-evenement word je getrakteerd op de energieke en vrolijke klanken van Papaformigas. Feest gegarandeerd.

De muziek van Papaformigas – Portugees voor miereneter – laat zich omschrijven als een uitbundige mix van balkan, ska, reggae, pop, polka, klezmer en gypsypunk. De tienkoppige feestband vormt dan ook een gemêleerd gezelschap. Gitarist Jan Roffel: “Ik kom uit de wereld van de funk en soul en de bassist heeft een punkverleden. Iedereen heeft iets meegebracht en dit is het eindresultaat.” De gemeenschappelijke deler? “We worden er allemaal heel blij van.”

Vleugje Zuid

Bijna alle bandleden hebben hun roots in Noordoost-Nederland liggen. Jan is van oorsprong een Drent, maar woont sinds jaar en dag in Zwolle-Zuid. Hij kijkt uit naar het optreden in zijn eigen wijk. “Dat is toch bijzonder. Ik kan daar straks lopend met de gitaar onder de arm naar toe. We hebben ook fans in de wijk en sommigen dichten ons zelfs een cultstatus toe.”

Jan hoopt met het optreden ook bij te dragen aan een weergaloos succes van de Kringdagen en Zwolle-Zuid nog meer op de kaart te zetten. “Wij worden wel eens vergeten en gekscherend ‘de mensen aan de andere kant van het spoor’ genoemd. Maar dit is het grootste stadsdeel en qua inwonersaantal vergelijkbaar met Meppel. De wijk verdient gewoon een festival van formaat.”

Volgende halte

Papaformigas bestaat inmiddels ruim tien jaar en timmert nog steeds flink aan de weg. Zo speelden ze vorig jaar Paaspop plat en staan ze deze zomer op Mañana Mañana. En later dit voorjaar komt het nieuwe album uit. Zoals altijd blijft de band verrassen, want ditmaal zijn de liedjes in het Nederlands. “Zo’n beetje de enige taal waarin we nog niet eerder hebben gezongen,” lacht Jan. “Maar de nieuwe plaat is vooral nóg feestelijker met veel blazers.”

Houd voor de exacte tijd en locatie de programmering in de gaten.

Delen via Socials:

Overige berichten

OPGELET: kermis, bierproevement en kunstmarkt naar andere locatie

Op donderdag 20 juni zou de vierdaagse familiekermis neerstrijken in het Warepark. Wegens weersomstandigheden is de nieuwe locatie sportpark De Siggels, thuisbasis van voetbalvereniging SVI. Ook het Zwols Bierproevement en de Kunstmarkt verplaatsen daarnaartoe op zaterdag 22 juni. Verhuizing zonder gevolgen De opzet van de kermis blijft precies hetzelfde. Dus

De Kunstroute van 2024 is begonnen !

Deze loopt van 15 t/m 30 juni en wordt wie weet verlengd indien mogelijk.Een wandeling langs artisticiteiten van eigen Zuid-Zwolse bodem. Op dit moment is er kunst te zien op de volgende plekken: Veel plezier !

Ridder Johan in actie om Slag bij Harculo aan te kondigen

Precies 800 jaar geleden vond de Slag bij Harculo plaats. Op zaterdag 15 juni wordt deze historisch belangrijke gebeurtenis nagespeeld. Om het schouwspel te promoten en vrijwilligers aan te trekken, kruipt organisator Mink de Vries in de huid van zijn alter ego en trekt hij er als ridder Johan van

“Lekker is maar één vinger lang”

Brouwhuus ’t Zwarte Schoap is één van de aanwezigen tijdens het Zwols Bierproevement op 22 juni. Niet alleen hun bieren – het zijn er inmiddels zes – zijn bijzonder, het verhaal achter deze brouwerij uit Olst is dat ook. Oprichter Rob Bronkhorst doet van 1998 tot 2005 zendingswerk in Mali.

Nieuwsbrief