Galerij van Zuid

Een preview van deelnemende kunstenaars.

Galerij van Zuid 2024

WPAP-stijl

Bert Vermaak

Bert Vermaak, Zwolle

Ruim 15 jaar al ben ik aan het schilderen met acrylverf. Hierbij gebruik ik allerlei soorten gereedschap zoals kwast, paletmes, spons, soms ook pasta of zand.

Op enkele cursussen na werk ik als autodidact, zeker nu ik vrij ben van het werk op school. Mijn stijl kenmerkt bevindt zich op het snijvlak van figuratief en abstract, maar concentreert zich op portretten met veel kleur.

De portretten zijn in WPAP-stijl : veel kleuren in vectoren. Mijn passie concentreert zich vaak op mensen en menselijke figuren. Ik wissel dit af met stadsgezichten. Ik werk ook steeds vaker in opdracht.

Ik ben geïnspireerd door Voka, Elma Rietveld-Arkenbouw, Francoise Nielly en Wil Willemsen. Deze kunstenaars hebben mij behalve inspiratie ook een flow gegeven om door te gaan om te durven schilderen als het doek nog leeg is.

Ik wil dat de kijker de snelle beweging tastbaar kan voelen. Ik gebruik kleur en tonen om mijn gevoelens uit te drukken. Kleur is een middel om ruimte en perspectief uit te drukken.

Mijn techniek past goed bij mijn temperament, want, echt waar, met behulp van acrylverf, kwast en paletmes creëer ik in rap tempo mijn doek….. !

Monsters

Wouter van Noort

Wouter van Noort,

Sinds een aantal jaar teken en schilder ik vriendelijke monsters. In het begin was dat alleen met acryl inkt, maar tegenwoordig gebruik ik ook gouache en pastel zodat ik meer variatie kan aanbrengen. Ik ben begonnen met tekenen met traditonele materialen zodat ik iets kon doen waarvoor ik niet achter een scherm hoef te zitten, dat doe ik in mijn dagelijks werk al genoeg.

De monsters zijn begonnen nadat ik op internet een tutorial had gezien en dacht 'dat wil ik ook proberen'. Ik ben ze blijven tekenen en schilderen omdat ik merkte dat mensen om me heen ze leuk vonden. Ik maak ze ook graag in opdracht, omdat je dan iets unieks kan maken.

Mijn monsters zijn nooit eng, maar eerder vriendelijk of schattig en soms wat ondeugend of onhandig. Vandaar dat ze ook geen tanden hebben. Dat vormt soms een uitdaging bij het weergeven van de juiste expressie, maar ik hou wel van de creatieve uitdaging. Ondanks de beperkingen die ik mezelf opleg, lukt het vaak om de monsters in allerlei situaties uit te beelden.

Ik hoop dat mijn platen mensen vrolijk maken en laten terugdenken aan goede momenten die ze zelf hebben meegemaakt.

Nature

Kitty Buis

Kitty Buis,

Sinds 1991 ben ik amateur schilder. Begonnen met aquarel, maar sinds lange tijd bezig met acryl en olieverf. Favoriete onderwerpen zijn vooral natuur en de wadden, kijk maar op mijn instagrampagina. @kitty.buis

Danseressen

Gerry Verkade-Verkerk

Gerry Verkade-Verkerk,

Leuk om weer met de kunstmarkt mee te doen !

Ik woon nu ruim 2 jaar in Zwolle , Vrijheid 51
Daar mag ik in de hal mijn schilderwerk ophangen en verkoop ik ook wel eens een doek.

Voor nu heb ik een serie danseressen en bloemen gemaakt.

Lessen volg ik bij Helma Ruitenberg, je bent nooit te oud om te leren!!

Tekenplaten

Alicia Zwart

Alicia Zwart,

Mensen met elkaar verbinden is waar kunst voor mij om draait. Iedereen heeft talenten en deze talenten kan je ontdekken in wat iemand zegt of doet, maar ook in wat iemand verbeeld. Dat doe je door een kader te creëren waarbinnen je kan ontdekken, spelen, je kan uiten, zowel vrijheid als duidelijkheid hebt.

Met mijn tekenplaten leer ik, degene die hierop tekent, om op een nieuwe manier te kijken, inspireer ik en geef ik ruimte voor persoonlijke en creatieve interpretatie.

Er is veel meer mogelijk dan je denkt. Als je goed samenwerkt is er nog meer mogelijk!

Ik ben Alicia Zwart, tekenares, 2D-animator en creatief denker. In september start ik met creatieve tekenlessen. Samen kunnen we jouw ideeën creatief tot leven brengen.

Neem contact op via tekenkleurplaat@gmail.com en ontdek hoe!

illustraties

Christy Kambeel-Bel

Christy Kambeel-Bel,

Onder de illustraties die ik maak gebruik ik mijn meisjes achter : Bel.

De illustratie s die ik maak zijn simplistisch een eenvoudig en hebben als doel om iets positiefs over brengen .
Vanuit mijn christelijk geloof teken ik ook vaak iets dat bij een bijbelse tekst past .

Op facebook te vinden onder christelijke illustraties christy bel .

Wilt u dat ik kom Exposeren of kunt u illustraties gebruiken dan mag u contact met mij opnemen.

Groet Christy Kambeel -Bel